شرکتهای HP و Dell EMC حدود 40% بازار فروش سرور در جهان را به خود اختصاص دادهاند. با این حال خرید سرور HP در بازار خاورمیانه رونق بسیار بیشتری نسبت به سایر کمپانیها دارد. تنوع بالای محصولات، وجود محصولات قدرتمند در بازههای مختلف قیمتی و استفاده از جدیدترین فناوریها، نکاتیست که فروش سرور HP در نقاط مختلف جهان را تضمین کرده است. اما برای خرید سرور اچ پی باید به چه عواملی توجه کنید؟ با ما همراه باشید تا با توجه به چک لیست خرید سرور HP، بهراحتی و بدون دغدغه، سرور اچ پی مناسب کسبوکارتان را بتوانید انتخاب کنید.
نکات کلیدی قبل از خرید سرور HP
قبل از اینکه وارد مرحله خریدن سرور اچ پی شوید، بهتر است ابتدا 9 پرسش کلیدی در مورد شرکت خود مطرح کنید. پاسخ به این سوالات به شما در فرایند انتخاب سروری که پاسخگوی امور و فعالیتهای کسبوکارتان است، کمک خواهد کرد.
- چقدر میخواهید برای سرور هزینه کنید؟
- چند نفر همزمان از سرور استفاده میکنند؟
- چه فضایی برای نصب سرور دارید؟
- میخواهید با سرور چه کاری انجام دهید؟ (وب، ذخیرهسازی، …)
- سرعت پاسخگویی سرور چقدر مهم است؟
- چقدر داده از سرور عبور میکند؟
- آیا کسبوکارتان در حال رشد است؟
- اندازه کسبوکارتان چقدر است؟
- پشتیبانی و گارانتی برایتان مهم است؟
چک لیست راهنمای خرید سرور HP
برای انتخاب بهترین سرور HP، نیاز است به تمامی مراحل و عوامل تعیینکننده خرید توجه کنید. در ادامه، چک لیست خرید سرور HP را مرور خواهیم کرد که به شما کمک میکند از نیازسنجی تا بودجهبندی و انتخاب مشخصات فنی را مرحله به مرحله ارزیابی کنید.
1- توجه به نیازهای کسبوکار
گام اول: تعیین برنامه آینده کسبوکار؛ با حضور مدیرعامل، مدیر مالی و مدیر فنی یا ادمین شبکه، بیزنس پلن خود را تدوین کنید. این کار به شما کمک میکند مراحل رشد سازمان و بودجه مورد نیاز برای خرید سرور را دقیقتر مشخص کنید.
گام دوم: شناسایی فاز کسبوکار؛ با تعیین فاز کنونی سازمان (شروع، رشد، یا توسعه)، میتوانید مناسبترین نوع سرور HP را انتخاب کنید. HP سرورهای خود را در سه دستهبندی اصلی ارائه میکند:
- سرورهای مناسب سازمانهای کوچک و متوسط (SMB)
- سرورهای مناسب سازمانهای بزرگ (Enterprise)
- سرورهای مناسب ارائهدهندگان خدمات (مانند میزبانی وب و ایمیل سرور)
گام سوم: مشخص کردن انتظارات خود از سرور؛ نیاز خود را از سرور مشخص کنید. سرورها اغلب برای ذخیرهسازی ایمن فایلهای شرکت، اجرای برنامههای گروهی، میزبانی وب و پشتیبانگیری استفاده میشوند.
2- برآورد بودجه
برای تعیین بودجه خرید سرور HP، باید با مشورت مدیرعامل، مدیر مالی و مدیر IT هزینههای مربوط به خرید، راهاندازی و نگهداری را بررسی کنید. این هزینهها که بهعنوان هزینه کل مالکیت (TCO) شناخته میشوند، شامل موارد زیر هستند:
- سختافزار: هزینههای اولیه برای تهیه قطعات اصلی سرور
- نرمافزار: لایسنسها و نرمافزارهای لازم برای بهرهبرداری
- نیروی انسانی: حقوق پرسنل فنی برای نصب و پشتیبانی
- فضای فیزیکی: هزینههای لازم برای فضای مناسب و زیرساخت رکها
- نگهداری و سرویس: خدمات دورهای برای تضمین کارایی و پایداری سرور
- اجرا، کنترل و مدیریت: هزینههای مدیریت و نظارت بر سرور و عملکرد آن
برای دریافت مشاوره خرید و استعلام قیمت سرورHP میتوانید وارد لینک شوید.
3- بررسی مدلهای سرور HP
دستهبندیهای رایج سرورهای HP به شرح زیر است؛
براساس شکل ظاهری
- سرورهای تاور (سری ML)
سرورهای تاور HP شبیه کیسهای کامپیوتری ایستاده هستند و برای سازمانهای کوچک و متوسط با نیازهای پردازشی پایه و متوسط کاربرد دارند.
- سرورهای رکمونت (سری DL)
این سرورها بهصورت افقی طراحی شدهاند و در رک قرار میگیرند. سری DL به دلیل تراکم بالا، برای مراکز داده و محیطهایی با فضای محدود مناسب است.
- سرورهای تیغهای (سری BL)
سرورهای تیغهای HP، بهصورت ماژول در یک شاسی قرار میگیرند که چندین سرور را در یک فضای کوچک ترکیب میکند. سرورهای سری BL برای محیطهای با تراکم بالا و نیاز به پردازش همزمان در مقیاس بزرگ کاربرد دارند.
4- بررسی مشخصات فنی سرورهای HP
هنگام انتخاب سرور بهطور قطع دانستن مشخصات فنی مورد نیاز کسبوکارتان بسیار ضروری است. چراکه عدم شناخت و انتخاب نادرست بهطور مستقیم روی کارهای سازمانی شما تأثیر میگذارد. در ادامه پنج منبع مهم سرور را که حتما باید در اولویت بررسی قرار دهید، معرفی میکنیم.
- پردازنده (CPU)
برای کارهای سبک، پردازندههای پایه کافی است؛ اما برای پردازشهای سنگین، به پردازندههای چند هستهای و قویتر نیاز دارید.
- حافظه رم (RAM)
رم با ظرفیت کم (8 یا 16 گیگابایت) برای کاربردهای پایه مناسب است؛ برای نیازهای سنگینتر، رم با ظرفیت بیشتر (32 گیگابایت و بیشتر) توصیه میشود.
- فضای ذخیرهسازی (Storage)
هارد HDDبرای ذخیرهسازیهای دادههای بزرگ مناسب است، در حالی که SSD سرعت و کارایی بیشتری دارد.
- کارت شبکه (NIC)
کارتهای شبکه 1Gbpsبرای ارتباطات پایه و 10Gbps یا بالاتر برای نیازهای ارتباطی سنگین و انتقال داده بالا مناسب هستند.
- کارت گرافیک (GPU)
برای پردازشهای تصویری یا کاربردهای خاص مانند هوش مصنوعی، کارتهای گرافیک پیشرفته (GPU) نیاز است؛ اما برای کارهای عادی و ذخیرهسازی، GPU ضروری نیست.
5- خدمات پشتیبانی سرور و شبکه
پشتیبانی حرفهای، نهتنها از بروز مشکلات ناگهانی جلوگیری میکند، بلکه با بهبود امنیت و افزایش کارایی سیستمها، به کسبوکارها کمک میکند تا بیوقفه و با بروز کمترین اختلالات احتمالی فعالیت کنند. بدین ترتیب این روند باعث کاهش هزینههای احتمالی خرابی سرور و شبکه میشود. با توجه به اهمیت و نقش پررنگ خدمات پشتیبانی سرور و شبکه در پایداری و کارآمدی آنها، ضروری است از مراکزی سرور اچ پی را تهیه کنید که به شما بهطور کامل این خدمات را ارائه دهند.
پشتیبانی سرور و شبکه شامل مجموعهای از خدمات فنی است که عملکرد مستمر و بهینه سرورها و تجهیزات شبکه را تضمین میکند. این خدمات عبارتند از:
- نصب و راهاندازی
- بهروزرسانیهای نرمافزاری
- مانیتورینگ و نظارت مداوم
- رفع اختلال و نگهداری دورهای
انتخاب سرور اچ پی مناسب تصمیمی حساس و پراهمیت است چراکه بهطور مستقیم بر عملکرد و رشد کسبوکار شما تأثیر میگذارد. با بررسی نیازهای سازمان، تعیین بودجه و آشنایی با انواع مدلهای سرور HP، میتوانید سروری تهیه کنید که با نیازهای فعلی و برنامههای آینده شما همخوانی داشته باشد.
در این مقاله با ارائه چک لیست خرید سرورHP، تمامی عوامل ضروری از نیازسنجی تا انتخاب سختافزار مناسب را پوشش دادیم تا بتوانید با اطمینان کامل سرور مناسب خود را خریداری کنید. رعایت نکات گفته شده در صرفهجویی هزینههای عملیاتی و نگهداری، پایداری و عملکرد بالای سیستم و در نهایت کسبوکارتان نقش زیادی دارد.